Doceniając najwyższą jakość produktów bocheńskiej Mleczarni Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego odznaczyła Masło Extra Bocheńskie oraz Twaróg Tłusty "Klinek" znakiem "Jakość Tradycja".
Więcej w artykule: Wysoka jakość oraz tradycyjna receptura produktów OSM Bochnia
21 marca 2012 roku w Domu Literatury w Warszawie na podstawie rekomendacji Burmistrza Miasta Bochnia odbyło się uroczyste wręczenie nominacji do nagrody „Orzeł Agrobiznesu 2012” z rąk wicemarszałka Sejmu RP Pana Eugeniusza Grzeszczaka
8 marca w Teatrze im. Juliusza Słowackiego Prezes mgr inż. Łukasz Kaczmarczyk odebrał nagrodę dla najdynamiczniej rozwijających się małych i średnich firm „Gazelę Biznesu”
Więcej w artykule: Gala wręczenia tytułu Gazela Biznesu
Srebrny Laur Małopolski to nagroda przyznawana przez Małopolskie Biuro Promocji przy Stowarzyszeniu Wojewódzkiego Klubu Techniki i Rozwoju za całokształt działalności. To prestiżowe wyróżnienie dowodzi dynamiczny rozwój przedsiębiorstwa poparty wdrażaniem nowych technologii oraz świadczy o wysokiej pozycji gospodarczej firmy. Odbiór statuetki z rąk Wojewody Małopolskiego odbył się 8 lutego 2012 roku na Zamku w Przegorzałach
Więcej w artykule: Spółdzielnia Mleczarska z Bochni wyróżniona
Znak promocyjny Doceń Polskie pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za produkt:
- Masło Ekstra Bocheńskie,
- Kefir Bocheński 1,5 %,
- Twaróg tłusty klinek.
- Jogurt Naturalny 2%
Dodatkowo Masło, Kefir a także Jogurt Naturalny zdobyły najwyższą ilość punktów od wszystkich członków oceniającej kapituły, a tym samym stały się TOP PRODUKTAMI
Więcej w artykule: Doceń polskie produkty
Otrzymanie znaku Poznaj Dobrą Żywność, gwarantującego najwyższą jakość produktu za:
- Masło Extra Bocheńskie,
- Kefir Bocheński 1,5%,
- Śmietanę Bocheńską 18%,
- Śmietanę Bocheńską Gęstą 18%.
Nadany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Pana Marka Sawickiego nadanego w Warszawie podczas nagrania programu "Kocham Cię Polsko"
Więcej w artykule: Bocheńskie produkty ze znakiem PDŻ
III miejsce w półfinale Małopolskiego Festiwalu Smaku 2011 za produkt Masło Ekstra Bocheńskie
Celem programu "Polski Producent Żywności" jest wyróżnianie oraz promocja najlepszych polskich producentów, wytwarzającą najwyższej jakości produkty. Konkurs odbywa się dwuetapowo. I etap (wojewódzki) odbywa się na terenie województwa małopolskiego i jest skierowany do producentów właśnie z tego regionu. Aby przejść do II (krajowego) etapu trzeba uzyskać nominację Kapituły (która składa się z 12 osób) w etapie I. Tytuł ten nadany przez Stowarzyszenie im. Eugeniusza Kwiatkowskiego, upoważnia laureatów do członkostwa w Klubie Polskich Producentów Żywności, będącego członkiem Rady Gospodarki Żywnościowej usytuowanej przy Ministrze Rolnictwa
Więcej w artykule: Prestiżowy tytuł "Polski Producent Żywności